Politika privatnosti

Ko smo mi

Pravilno.me je je sajt posvećen informisanju i edukaciji svih uzrasta, do školskog do visokog obrazovanja.

Predloženi tekst: Adresa naše web stranice je: https://www.pravilno.me.

Komentari

Predloženi tekst: Kada posjetitelji ostave komentare na stranici, prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i string korisničkog agenta preglednika kako bismo pomogli u otkrivanju neželjene pošte.

Anonimizirani niz kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također naziva hash) može biti dostavljen Gravatar servisu da se vidi da li ga koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar dostupna je ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je vidljiva javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Mediji

Predloženi tekst: Ako učitavate slike na web lokaciju, trebali biste izbjegavati otpremanje slika s uključenim podacima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu preuzeti i izdvojiti sve podatke o lokaciji iz slika na web stranici.

Kolačići

Predloženi tekst: Ako ostavite komentar na našoj web stranici, možete se odlučiti za spremanje vašeg imena, adrese e-pošte i web stranice u kolačićima. Ovo su radi vaše udobnosti, tako da ne morate ponovo unositi svoje podatke kada ostavljate drugi komentar. Ovi kolačići će trajati godinu dana.

Ako posjetite našu stranicu za prijavu, mi ćemo postaviti privremeni kolačić kako bismo utvrdili da li vaš pretraživač prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se kada zatvorite svoj pretraživač.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića za spremanje vaših podataka za prijavu i izbora prikaza na ekranu. Kolačići za prijavu traju dva dana, a kolačići opcija ekrana traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dvije sedmice. Ako se odjavite sa svog naloga, kolačići za prijavu će biti uklonjeni.

Ako uređujete ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pretraživaču. Ovaj kolačić ne uključuje nikakve lične podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Ističe nakon 1 dana.

Odricanje od odgovornosti

Pravilno.me ne garantuje za tačnost informacija ili podataka preuzetih od trećih lica. Informacije su proistekle iz najbolje namjere autora da podijeli informacije sa širom zajednicom. Postoji mogućnost da su određene informacije izmjenjene posle naše objave, a da nakon toga nisu ažurirane na našem sajtu. Ukoliko primijetite netačnost informacija, možete nas obavestiti o tome putem kontakt-forme na sajtu kako bismo te činjenice što pre izmenili.

Svi podaci na našim sajtu u vrijeme objavljivanja bili su u skladu sa podacima dobijenim od osnovnih izvora informacija. 

Ugrađeni sadržaj sa drugih web stranica

Predloženi tekst: Članci na ovoj stranici mogu uključivati ugrađeni sadržaj (npr. video zapise, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web stranica ponaša se na potpuno isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatno praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

S kim dijelimo vaše podatke

Predloženi tekst: Ako zatražite poništavanje lozinke, vaša IP adresa će biti uključena u e-poruku za poništavanje.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Predloženi tekst: Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci se zadržavaju na neograničeno vrijeme. Ovo je tako da možemo automatski prepoznati i odobriti sve naknadne komentare umjesto da ih držimo u redu za moderiranje.

Za korisnike koji se registruju na našoj web stranici (ako ih ima), također pohranjujemo lične podatke koje oni daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, uređivati ili izbrisati svoje lične podatke u bilo kojem trenutku (osim ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web stranice također mogu vidjeti i uređivati te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Predloženi tekst: Ako imate nalog na ovoj stranici ili ste ostavili komentare, možete zatražiti da dobijete izvezenu datoteku ličnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti da izbrišemo sve lične podatke koje posjedujemo o vama. Ovo ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativne, pravne ili sigurnosne svrhe.

Gdje se šalju vaši podaci

Predloženi tekst: Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge otkrivanja neželjene pošte.

Scroll to Top